Ovonde Joure 360 graden in beeld

Dronebeelden Knooppunt Joure

De werkzaamheden aan Knooppunt Joure bevinden zich in een stroomversnelling. Er wordt hard gewerkt aan de realisatie van het nieuwe knooppunt. Bekijk hieronder dronebeelden welke eind september 2017 zijn gemaakt.

Baggerwerkzaamheden Vaargeul Ameland

Bij eiland Ameland zijn we in opdracht van Rijkswaterstaat bezig met het baggeren van de vaargeul naar Ameland. Deze wordt steeds moeilijker begaanbaar doordat deze dichtslibt met zand en grind. Hierdoor loopt bijvoorbeeld de veerdienst van en naar het eiland vertragingen op.

De vaarroute Holwerd-Ameland loopt door een vaargeul, een route tussen zandbanken in, is ongeveer twaalf kilometer lang en bestaat uit meerdere bochten.

Omrop Fryslan doet hiervan regelmatig verslag en daarin zijn ook fragmenten van de baggerwerkzaamheden te zien zoals bijvoorbeeld in de aflevering van Oertocht 27 september.

 

 

 

Brugliggers Knooppunt Joure in beeld

In juli 2017 werden de brugliggers op Knooppunt Joure geplaatst. Dit leverde indrukwekkende beelden op. Met name vanuit de lucht is het imposante kunstwerk goed te zien en vooral het plaatsen van de liggers die soms wel 50 meter lang zijn. Klik op onderstaande link voor de beelden en interviews. 

Plaatsen brugliggers Joure

Open Dag Flevokust goed bezocht

Op zaterdag 2 september organiseerden we van tien tot vier uur een open dag op de bouwplaats van het project Flevokust Haven. Dit was een unieke gelegenheid voor zowel publiek als voor onze medewerkers om dit nieuwe stukje Flevoland te bekijken!

Gedurende de dag waren er informatieve rondleidingen, was er een informatiemarkt en in de tent die we speciaal voor die gelegenheid hadden neergezet waren behalve horeca diverse stands zoals van de provincie als opdrachtgever en van andere betrokken partijen. Buiten stonden een poffertjeskraam en een ijscokar, konden kinderen schatgraven en liep, zoals je dat op de voormalige Zuiderzee kunt verwachten Sjaak Piraat die de kinderen vermaakte terwijl ouders zich met een rondvaartboot naar de in aanleg zijnde golfbreker lieten varen of langs het kraanschip dat zojuist een splijtbak met zand van de IJsselmeerbodem had gevuld ten behoeve van de fundering voor de golfbreker. Ook kon men een rondvaart op onze supersnelle surveyboot Manuel maken. Naar schatting waren er over de dag verspreid ongeveer driehonderd bezoekers.

Behalve Gebr. van der Lee zijn de overige samenwerkende partners in het gebied: Provincie Flevoland, gemeente Lelystad, Rijkswaterstaat, Waterschap Zuiderzee en CTU. 

 

 

 

 

 

  • 1
  • 2