Gebr. van der Lee investeert in automatische strippenleggers

Gebr. van der Lee heeft onlangs 8 automatische strippenleggers aangeschaft die rond de kerst geleverd werden.

Een andreasstrip is een strook van rubber of kunststof die op het wegdek van een rijstrook kan geplaatst worden, doorgaans worden er 3 strips geplaatst met een afstand van 5 meter ertussen.

De bedoeling van deze adreasstrips is het extra attenderen van weggebruikers op wegwerkzaamheden of wegversmallingen. Deze werkzaamheden/versmallingen worden op ruime afstand al aangegeven door aankondigingsborden.

Onoplettende automobilisten die deze waarschuwingen toch gemist hebben en blijven doorrijden op dezelfde rijstrook, worden onthaald op een hobbelige rit als ze over de strippen heen rijden.

Deze extra waarschuwing zorgt ervoor dat chauffeurs opnieuw alert zijn en op hun omgeving letten. Niet alleen wordt daarmee de automobilist veilig gesteld, maar ook de chauffeur in de botsabsorber.

Sinds kort is het ook wettelijk verplicht om deze strips machinaal te leggen.

Gebr. van der Lee heeft geïnvesteerd in 8 automatische strippenleggers voor op onze botsabsorbers doorheen het hele land. De strippenleggers kunnen eenvoudig vanop afstand, vanuit de cabine, bediend worden voor het plaatsen en verwijderen van de stroken.

Zo kan de chauffeur het aankomende verkeer ook goed in het oog houden.

Een knap staaltje extra veiligheid tijdens onze werkzaamheden, bekijk het filmpje hieronder!

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5