Update: Project Almere Hogering

In januari 2021 zijn we gestart met de grootschalige werkzaamheden aan het kruispunt van de Herman Gorterweg met de Hogering voor het bouwen van een tunnelbak.

Het doorgaande verkeer rijdt vanaf 2023 door een tunnelbak onder het kruispunt door. Voor het verkeer dat de wijken in en uit wil, worden langs de Hogering parallelbanen aangelegd.

Tijdens het bouwen van de tunnelbak wordt het doorgaande verkeer op de Hogering over een tijdelijke weg (bypass) langs de werkzaamheden geleid. Op 19 januari werd de bypass aangelegd en aangesloten op de Hogering. Per richting zijn twee rijstroken beschikbaar. Om de tunnelbak te maken zal de komende periode een bouwkuip gemaakt worden met behulp van damwanden en ankers.

Naast de tunnelbak zijn we tevens gestart met het aanpassen van het geluidsscherm ter hoogte van de Literatuurwijk. Het bestaande geluidsscherm wordt uitgebreid en verhoogd.

Op 2 april starten we met het aanleggen van de tunnelbak op het kruispunt Hollandsedreef met de Hogering.  Vanaf deze datum zal het mogelijk zijn om de werkzaamheden live via een webcam en een timelaps camera te volgen.

Hieronder een foto van de bypass en enkele mooie computersimulaties van hoe het er uiteindelijk zal uitzien.

Hou onze BouwApp goed in de gaten voor de laatste updates!

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5