• Asfaltcentrale

    Asfalt, dat is óns product
  • 1

Asfalt, dat is óns product

Eén van de belangrijke pijlers van Gebr. van der Lee is de productie van asfalt waarmee een groot deel van het Nederlandse wegennet wordt voorzien. Ons asfalt is geschikt voor verschillende toepassingen: variërend van snelwegen tot bedrijfsterreinen en van fietspaden tot recreatiegebieden. Hier zorgen wij voor een stuk veiligheid en duurzaamheid binnen Nederland door een kwalitatief hoogstaand product te leveren. Onze twee asfaltcentrales in Lelystad produceren zowel kleine als grote hoeveelheden  asfalt. Alle mensgels die gecertificeerd zijn onder het CE-keurmerk zijn door Gebr. van der Lee leverbaar. Dankzij onze enorme opslagcapaciteit en de beschikking over de twee geavanceerde centrales zijn wij in staat om op zeer korte termijn te leveren. Door het hergebruik van freesasfalt dragen wij bij aan milieubewuste recycling waardoor duurzaam écht duurzaam wordt.

Productie

Gebr. van der Lee heeft twee eigen asfaltcentrales in Lelystad die geschikt zijn voor zowel kleine als grote productiehoeveelheden en in staat zijn om variërende productieplanningen in een kort tijdsbestek te realiseren. De totale opslagcapaciteit van het eindproduct bedraagt 1700 ton verdeeld over 10 compartimenten. De productielocatie bestrijkt dankzij haar centrale ligging een groot gedeelte van het Nederlandse wegennet waarop constant vernieuwing en onderhoud noodzakelijk is. Gebr. van der Lee produceert niet alleen asfalt voor eigen projecten, maar ook voor derden. Door gebruik te maken van een nieuw ontwikkelde recyclingtrommel zijn hoge recyclingpercentages mogelijk en worden (geur)emissies en energieverbruik tot een minimum gereduceerd.

Laag Temperatuur Asfalt

Voor de productie van LaagTemperatuur Asfalt (LTA) is de “double barrel” asfaltcentrale van Gebr. van der Lee uitgerust met een “Green System”. Dit systeem is een uitvoerig beproefde methode om LTA te produceren wat al jaren in de Verenigde Staten (25% marktaandeel) wordt gebruikt. LTA levert een hoge CO2-reductie ten opzichte van het traditioneel geproduceerde asfalt. Uit eigen ervaring is gebleken dat het produceren van LTA met behulp van het Green System niet afwijkt van de traditionele manier van asfaltproductie en verwerking.

Wanneer u vragen heeft over de diverse mogelijkheden van Gebr. van der Lee, neem dan gerust contact op via telefoonnummer 0347-351824, vestiging Hagestein of 0320-273535, vestiging Lelystad.